INTERCEPTĂRI. Foștii procurori G.Bălan și M.Sâmpetru ar fi promis imunitate în schimbul sprijinului politic

Data publicării:
george-balan csm procuror mare-1

Bălan George (în dialog cu Marcel Sâmpetru): „Eu l-am sunat odată la minister (pe Titus Corlăţean - nota procurorilor), deşi el mă cunoaşte, ne ştim de foarte mulţi ani… Când nu venea el… îl cunosc şi pe Ponta. I-am dat telefon şi i-am spus: Victore, ştii unde mă găseşti. Dacă ai vreo problemă vizavi de sistemul judiciar, eu îţi răspund. Dar acum când eşti la putere, tu când ai nevoie de mine, mă suni, nu te mai sun eu. Pentru că eu nu mă duc să cer…eu n-o să cer funcţii, nu mă interesează, eu stau aşa de bine aici. Dar dacă ai nevoie de mine, de expertiza mea, după 25 de ani de muncă în magistratură, cu toate funcţiile posibile, mă suni. Nu ai, ura şi la gară!”

George Bălan lasă de înţeles că e dispus să-l ajute necondiţionat pe cel care-l sprijină să devină şef la Parchetul General, spun anchetatorii.

Sâmpetru Marcel (în dialog cu Petrache Marian): „Așa. După aceea, ce voiai tu în continuare a ceea ce vrei tu… că se ocupă PSD deocamdată (de justiție - nota procurorilor). Dar voi nu trebuie să… ei de-aia au rămas cu o mare pagubă. Deci nu trebuie să fie lipsit de interes, nu trebuie să fiți dezinteresați cine va fi șef la DNA, cine va fi procuror general și cu toată negocierea trebuie să știm și noi. Împreună… asta trebuie să transmiți. Acum fac o paranteză. Ascultă: Când ai ajuns la putere, prima dată îți iei instrumente de care te sprijini. Ori în momentul de față nu s-a întâmplat acest lucru. Dacă nu ai la timp Parchet, odată, discutam separarea puterilor în stat… dacă nu ai serviciile…”

Bălan George: „Şi mă întorc și completez ce spune Marcel: nu sunteți dezinteresați cu privire la numirea șefului DNA, pentru că, din perspectiva numirii ca președinte a lui Antonescu, la pixul lui sunt de-astea. Păi voi ce faceți?... deci astea sunt niște mecanisme pe care dacă nu le gândești când trebuie, după aia se întorc împotriva celui care le-a făcut.”

Sursa: Rechizitoriul procurorilor DNA

Discuţiiile nu s-ar fi oprit aici. Cei acuzaţi ar fi spus că vor să influenţeze şi alte numiri din sistemul judiciar. Anchetatorii susţin că cei doi erau de părere că puterea trebuie sa controleze toate structurile importante, pentru ca sistemul să funcţioneze. Marcel Sâmpetru şi George Balan au fost trimişi în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri