Interceptări în cazul deputatului PSD acuzat de luare de mită: „I-am spus că banii pe acel tronson se dă la viitorul primar”

Data publicării:
ion ochi crop

În 2011, când era la conducerea Consiliului Judeţean Braşov, Ion Ochi a decis reabilitarea unui drum din localitatea Prejmer, acolo unde primar era finul său. Firma pe care a angajat-o să facă lucrările aparţinea unui prieten al celor doi. Reparaţiile au avut loc în preajma campaniei electorale din 2012.

Îndeplinirea formală a procedurii de achiziţie a fost urmată, în 2012, de o plată de 2,5 milioane de lei din bugetul judeţului în conturile societăţii Conforest. În scurt timp, această societate a virat mai departe aproape jumătate de milion de lei firmei controlate de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. 

Din interceptările procurorilor reiese că superiorii ştiau de intenţiile lui Ion Ochi.

Discuţie între preşedintele CJ Braşov şi preşedintele PSD Braşov:

Aristotel Căncescu: Eu vreau să-i fac lui (n.r.- Ion Ochi) o împuternicire să semneze el, dacă vrea să semneze o ilegalitate s-o semneze.

Procurorii susţin că reparaţiile s-au făcut doar pe jumătate din drum şi fără să fi fost supravegheate de un diriginte de şantier, cum cere legea.

„S-a băgat multă piatră aici şi, normal, când nu erau aşa mai erau şi gropi”, a spus un localnic. Recepţia drumului nu a fost făcută nici până azi, pentru că, după ce a primit banii de la stat, firma nu a finalizat lucrările.

Tot din interceptări reiese că fostul ministru al Economiei, preşedinte al PSD Braşov, Constantin Niţă, era nemulțumit de această reabilitare pentru că primarul pe care încerca Ion Ochi să îl ajute era membru PNL.

Discuţie între preşedintele CJ Braşov şi preşedintele PSD Braşov: 

Constantin Niţă: (…) Eu i-am spus foarte clar (n.r.- lui Ion Ochi) că banii pe acel tronson se dă la viitorul primar, dar nici nu vreau acum să-i dau lu' ăla bani să iasă el în față să arate că a făcut drumul.

Ssursa: referatul DNA 

Discuţiile dintre cei doi nu l-au oprit însă pe deputatul Ion Ochi. Acesta a încheiat ilegal un contract cu firma amicului său, în valoare de 2,5 milioane de lei. 490.000 de lei s-au întors la el, printr-o firmă pe care o deţine. În plus, Ion Ochi susţinea că are ac de cojocul oricui se opunea contractului.

Discuţie Ion Ochi - prieten: 

Am făcut eu două scheme importante, organigrama corupţiei la PSD şi organigrama corupţiei la Consiliul Judeţean. Dacă le dau mâine drumul la ăştia aşa, sare în aer tot judeţu'.  

Sursa: referatul DNA

Neregulile au fost sesizate la DNA Braşov încă din martie 2012, când procurorul de caz a decis să nu înceapă urmărirea penală, din lipsă de probe.

Ion Ochi se apără: „Atunci mi s-a dat neînceperea urmăririi penale. Acum se pare că s-a redeschis acelaşi dosar cu aceleaşi fapte şi aceiaşi martori şi au altă opinie acum”, a spus deputatul, potrivit Mediafax. 

Potrivit declaraţiei de avere, deputatul Ion Ochi are cinci terenuri, totalizând 230 de hectare, în judeţele Braşov şi Covasna. Deţine de asemenea un apartament de 80 de metri pătraţi, bijuterii de 8.000 de euro şi a acordat împrumuturi de peste 1,7 milioane de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri