INTERCEPTĂRI în dosarul lui V. Hrebenciuc. Discuțiile cu D. Șova despre amnistie și președinția PSD

Data publicării:
DAN SOVA PSD-Mediafax Foto-Razvan Lupica

 

Actualizare 17.43. Procurorii desfășoară percheziții la locuința fostului șef al SPP Dumitru Iliescu.

_________________________

Potrivit procurorilor, la două zile după ce DNA a cerut aviz pentru arestarea sa în dosarul retrocedărilor ilegale, Viorel Hrebenciuc a încercat să îşi pregătească apele. I-ar fi promis senatorului Dan Şova că îl va susţine pentru şefia PSD, dacă, în schimb, va iniţia un nou proiect de lege privind amnistia.

Dan Şova urma să intevină pe lângă ministrul Justiţiei pentru a abroga un articol din Legea Corupţiei pentru a-i scăpa astfel de anchete pe politicienii din conducerea partidelor.

Pe de altă parte, Viorel Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP). Dumitru Iliescu ar fi cerut şi obţinut de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

Discuții între Viorel Hrebenciuc și Dan Șova:

Viorel Hrebenciuc: Acum îți spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia . Uite și tu, mă, că...

Dan Șova: Amnistie și grațiere obligatoriu.

Viorel Hrebenciuc: Pe cuvânt își spun, Dane, și tu să le spui la partid asta.

Dan Șova: Și știți ce trebuie făcut, dle președinte, trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în servicu, dar...

Viorel Hrebenciuc: Clar că te impui. Orice aprobă partidul ai forță imensă, Dane, ascultă ce-ți spun. Nu sunt nebun, cel mai mare partid. E solid, acultă-mă ce-ți spun. Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane.

Dan Șova: Partidul merge.

Dan Șova: În legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toata lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu, în primul rând.

Viorel Hrebenciuc: Asta este problema.

Dan Șova: Este negativ.

Viorel Hrebenciuc și Dan Șova, urmăriți penal. Reacția lui Victor Ponta

Viorel Hrebenciuc: Boss, pentru mine, cum să-ți spun ție, să nu fie Liviu. În rest, nu am o problemă. Practic și normal că mă focusez pe tine. E și Vali Zgonea.,.

Dan Șova: Da, ce facem cu Vali?

Viorel Hrebenciuc: Hai să-ți spun o chestiune. O să fii președinte. O să ai - pe ăștia pe care sunt nu te poți baza pe toți. Că nu poți lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la Guvern? Că el vine cu nu știu cine. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie știut un lucru. Sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocrați. Nu ai ce să faci, boss.

Dan Șova: O să mă duc și pâna la Focșani, la Marian acasă.

Viorel Hrebenciuc: Da, că e de ăsta, la care trebuie să ai grijă să îi hrănești orgoliul. Hrănește-i orgoliul. Aia e cheia succesului la Marian.

Viorel Hrebenciuc: Dane, orice telefon îl dai este influenţare. Dacă eu sunt pentru un primar din colegiu, noi trebuie să lămurim ce facem ca parlamentari, care e rolul nostru. Eu, dacă mă bat pentru un primar să îi dau bani la drum - că pe urmă mă văd oamenii acolo, nu? Mă iau de guler că nu rezolv cu drumul. E, în momentul acela e influenţare.

Dan Şova: Da, da.

Viorel Hrebenciuc: Deci, automat, suntem beliţi. (...)

Dan Şova: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei cu inteligenţă.

Viorel Hrebenciuc: Vezi că asta e procedura acum, vezi că poate să fie şi avantajul tău.

Dan Şova: Da, dar pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta.  

Discuție Viorel Hrebenciuc-Dumitru Iliescu:

Dumitru Iliescu: În general, îi dă toate dosarele. De fapt el îi ţine dosarele în fişet. El le ţine acolo, are cheia în fişetul ei.

Viorel Hrebenciuc: Perfect!

Dumitru Iliescu: El le pune în ordine, el le cercetează, el e conexiunea cu poliţia pentru diverse acte.

Viorel Hrebenciuc: Frumos, bravo lui! Excelent!

Dumitru Iliescu: V-am spus că dumneavoastră sunteţi pe mandat.

Viorel Hrebenciuc: Mh! Da.

Dumitru Iliescu: Pur şi simplu este tot ce am aflat.

Viorel Hrebenciuc: Da! Da! Da! Dar acum pentru ce dosar?

Dumitru Iliescu: Nu ştiu, nu m-am băgat şi vă spun şi de ce. El a spus de ce: "Domnule, dacă pun întrebări, şefa mea ştie, că a văzut în blibliotecă, în sufragerie şi ştie.

Viorel Hrebenciuc: Corect, corect! Da! Da! Da!

Dumitru Iliescu: Şi a venit informaţia asta, ştia şi de Ponta şi de toţi. Ştia cine are dosare, ştia de cei special urmăriţi s.a.m.d.

Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: Ştia de Băsescu, de 27 de milioane, că a stabilit un plan pentru anul ăsta şi mandatele pe care să le ia.

Viorel Hrebenciuc: Da, da! mandatele pe cât timp se dau?

Dumitru Iliescu: Mandatul se se dă în general pe şase luni.  

Viorel Hrebenciuc și Dan Sova sunt urmăriți penal într-un nou dosar, pentru că ar fi negociat schimbarea legii ca să îl scape pe Viorel Hrebenciuc de o eventuală condamnare. Dan Șova ar fi acceptat în schimb sprijin pentru șefia PSD.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri