INTERCEPTĂRI. Miliardarul din dosarul lui Remus Truică

Data publicării:
bnj

Shimon Sheves a fost director general al cabinetului fostului premier israelian Yizhak Rabin, în perioada 1992-1995. După ce a părăsit funcţia de consilier personal a lui Yitzhak Rabin, Sheves a devenit directorul uneia dintre cele mai puternice firme de securitate din Israel.

Legăturile lui cu milionarul român Remus Truică şi cu Paul de România apar în interceptări procurilor anticorupţie.

În 2002, când nu reuşea să recupereze terenurile revendicate, prinţul Paul a apelat la Remus Truică. La rândul lui, spun procurororii, Remus Truică intră în legătură cu unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri israelieni - Beny Steinmetz.

BENY: …ce se va întâmpla atunci?

REMUS TRUICĂ: Nimic. Doar vor semna şi va fi a noastră. Asta e tot. Nu sunt mai mulţi paşi, e doar un pas.

BENY: Deci nu trebuie să mai vorbeşti cu cineva, să mai întrebi pe cineva, se termină, e rezolvată?

REMUS TRUICĂ: Da. Doar de semnat. Asta-i tot.

Discuţia se referă, spun procurorii, la retrocedarea pădurii de la Snagov. Beny Steinmetz are 59 de ani, iar în 2011 avea o avere estimată la circa 6 miliarde de dolari. Una dintre companiile lui Steinmetz a fost în centrul unui scandal internaţional după ce a reuşit să cumpere, în Guineea, cu 160 de milioane de dolari, o companie minieră pe care a vândut-o apoi cu 2,5 miliarde de dolari. Deşi au fost vehiculate acuzaţii de corupere a unor oficiali, miliardarul a declarat ca nu a plătit niciodată vreun politician.

În România, anchetorii cred ca rolul său era acela de a recupera întreaga avere revendicată de Paul de România. Grupul infracţional, spun procurorii, a fost completat şi de Dan Andronic. Rolul său era acela de a face presiuni cu ajutorul trustului media pe care îl patrona.

ANDRONIC CĂTĂLIN DAN: Da, ziarul o poate face, dar nu este suficient. Am făcut ceva. Reacţia nu a fost minunată, deci nu vreau să mai folosesc acelaşi canal.

membru grup : Ziarul?

ANDRONIC CĂTĂLIN DAN: Da. O să fac ceva înainte de moment.

Procurorii spun că, până acum, s-au axat doar pe modul în care s-a retrocedat pădurea Fundul Sacului din Snagov. Dar lista de obiective revendicate de Paul de România şi retrocedate cu ajutorul grupului ar fi mult mai lungă. 

Citiți și:

DNA: Nume grele în dosarul retrocedărilor. Remus Truică cerea comisioane între 50% şi 80% din valoarea bunurilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri