Interdicție DIICOT pentru doi tineri: să nu mai meargă în cluburi

Data actualizării: Data publicării:
club
Arhivă Facebook
Doi studenţi din Iaşi, de la Poli­tehnică şi de la Medicină Veterinară, au scăpat de arestul la domiciliu în prag de începere a noului an universitar. Andrei Dragoş Spiratos şi Con­stantin Tudor Ernilă vor fi cercetaţi sub control judiciar în dosarul în care sunt judecaţi pentru trafic de droguri ca urmare a unei cereri adresate instanţei chiar de procurori, scrie presa locală.
 
club
Arhivă Facebook
 
Cei doi studenți nu vor putea să meargă în orice loc îşi doresc, magistraţii stabilind că ei nu au voie să ia legătura cu mai mulţi martori din dosar sau să meargă în anumite cluburi din oraş.
 
„Să nu frecventeze următoarele ba­ruri/localuri din mun. Iaşi: Club Skin, Sunrise, Club Fra­telli, Cafe­nea­ua Piaţa Unirii, Club Under­ground, Club Skye, Master Pub, Club Bila 8; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme; să urmeze un program de consiliere psihologică în vederea renunţării la consumul de droguri şi să nu conducă niciun fel de autoturisme“, sunt restricţiile impuse celor doi.
 
Anchetatorii de la Crimă Organizată spun cei doi studenţi ar fi „activat“ pe piaţa drogurilor din Iaşi începând cu anul 2017, Andrei Spiratos era cel care s-ar fi ocupat cu distribuţia drogurilor, Ernilă fiind cel care le obţinea, online, prin intermediul unor platforme de tip „.onion“, un serviciu mai greu accesibil din mediul online, folosit în genere de organizaţii criminale, traficanţi de dro­guri şi persoane sau alţi mari infractori.
 
Printre drogurile care au fost vândute de cei doi în Iaşi se numără canabis, ecstasy şi amfetamină.
 
„La data de 19.05.2017 inculpatul Ernilă Tudor Constantin a fost surprins în flagrant în timp ce ridica un colet ce conţinea droguri de mare risc expediate din Olanda, prin intermediul serviciului poştal na­ţional. La aceeaşi dată, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat un număr de 8 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Iaşi, ocazie cu care au fost ridicate în vederea confiscării 110 comprimate de ecstasy, mai multe doze de canabis, 13 dispozitive de mărunţit substantele vegetale şi 3 cântare electronice de precizie“, au detaliat reprezentanţii DIICOT Iaşi.
 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri