Sari la conținut

INTERVIU. Procurorul general, detalii despre ancheta Hexi Pharma: Vă asigur că va merge până la capăt 

Augustin Lazăr, procurorul general al României: „Există un număr de astfel de informări care au fost transmise autorităţilor statului român. Unele dintre ele au fost transmise mai multor parchete. Aceste sesizări privesc o varietate de încălcări în domeniul medical, nu se referă exclusiv la o anumită chestiune. Noi suntem în faza în care facem o evaluare a modului în care ele au fost verificate. În câteva zile vom avea o imagine cât mai corectă a acestor informări şi vom vedea câtă informaţie se referă în concret la problema care face obiectul investigaţiei.”

„Conducerea Ministetrului Public vrea să-şi facă o imagine despre maniera în care informările au fost preluate de către colegii de la diverse parchete. Unele au mers la DNA, altele au mers la parchete din teritoriu. Am vrea să ne facem o imagine dacă ele au fost valorificate în anumite dosare care au fost in instrumentate.

Aceste informaţii au fost destul de variate despre situaţia din sistemul medical, cel mai adesea cu referire la achiziţii şi produse, nu neapărat de dezinfectanţi, medicamente, produse specifice. Această chestiune urmează să o clarificăm, în câte dintre aceste note apărea această firmă. Eu aş putea să vă spun că există multe alte firme care apar şi care au livrat servicii şi produse medicale. Trebuie să vedem dacă au sau nu o legătură”, a conchis Augustin Lazăr.

În legătură cu valorificarea informărilor primite, procurorul general a explicat că este posibil să fie şi unele generale care să nu creeze de la început procurorului o imagine clară privind săvârşirea unei infracţiuni: „Informaţiile, când vin din mediul ambient vin în manieră brută, ne dăm seama de relevanţă când sunt puse unele lângă altele într-un tablou al situaţiilor. Toţi procurorii sunt profesionişti, pentru majoritatea procurorilor bag mâna în foc. Dacă un procuror ar fi ignorat anumite informaţii sunt proceduri specifice care să fie avute în vedere”.

Niciunul dintre furnizori nu va rămâne neverificat, dintre cei care sunt în arealul acestei investigaţii”, a subliniat procurorul general.

INTERVIUL INTEGRAL: