Ioan Becali, decizie de eliberare condiționată

Data publicării:
ioan becali

Instanța a decis că Ioan Becali poate fi eliberat condiționat. Decizia, care nu este definitivă, vine la numai două săptămâni după ce a fost condamnat la închisoare cu executare, în cazul mitei din Dosarul Transferurilor.

În 20 februarie, Victor Becali și Ioan Becali au primit câte 3 ani de închisoare cu executare. Astfel, contopind pedepsele, Victor Becali ajunge la 5 ani şi 8 luni, iar Ioan Becali la 7 ani şi 4 luni de închisoare. Pentru că fraţii Becali au beneficiat de eliberare condiţionată pentru condamnările din dosarul Transferurilor, acest beneficiu a fost anulat.

Fosta judecătoare Geanina Terceanu a fost condamnată, tot definitiv, la șapte ani de închisoare. Este vorba despre judecătoarea care i-a achitat pe toți cei opt inculpați în Dosarul Transferurilor, oameni de fotbal, în schimbul unei sume de bani – 185.000 de euro.

În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare, în cazul inculpaţilor. Ioan Becali a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Victor Becali şi Cristi Borcea, la câte şapte. Toți au beneficiat de eliberare condiționată.

În urma condamnării din 20 februarie, frații Becali au fost din nou încarcerați. Ei trebuie să stea în carantină 21 de zile, timp în care sunt fi cazaţi într-o secţie specială, iar la expirarea acestei perioade urmează să fie stabilit regimul de executare a pedepsei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri