Ioan Niculae, audiat la DNA. La plecare s-a urcat în maşina greşită

Data actualizării: Data publicării:
161012_ioan_Niculael_DNA_01_INQUAM_Octav_Ganea
Ioan Niculae. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Omul de afaceri Ioan Niculae s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care se investighează lucrările scrise de deținuți în penitenciare.

161012_ioan_Niculael_DNA_01_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Actualizare 12:50. Ioan Niculae a plecat de la DNA. Omul de afaceri a fost audiat timp de aproximativ două ore şi jumătate, iar la plecare s-a urcat, din greşeală, în altă maşină decât cea cu care venise. Imediat după ce şi-a dat seama că a fost o confuzie, a coborât, a revenit în faţa DNA şi de acolo s-a urcat în maşina cu care venise la DNA, relatează News.ro.

Întrebat cum a scris cărţile în penitenciar, Ioan Niculae a spus: „Cu creionul, cu pixul...”.


Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deținuți, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.

Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie eliberate condiționat.

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD” pe 2 aprilie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri