Iohannis a contestat la CCR 15 legi în patru luni și jumătate

Data actualizării: Data publicării:
170926_IOHANNIS_DECORARE_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Preşedintele a transmis la Curtea Constituţională nu mai puţin de 15 sesizări de la începutul anului şi până acum. Cele mai controversate sunt proiectele care vizează Justiţia.

170926_IOHANNIS_DECORARE_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Legea de funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii şi Legea privind organizarea Judiciară fac parte din pachetul de legi privind justiția pentru care Iohannis a sesizat CCR. Președintele a anunțat că va contesta toate cele trei legi la CCR.

Înfiinţarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin reorganizarea CNADNR a fost şi ea contestată de şeful statului. Judecătorii Curţii Constituţionale vor trebui să verifice şi legea de susţinere a crescătorilor de porci.

Preşedintele nu e de acord nici cu legea care trece Monitorul Oficial din subordinea Guvernului în cea a Camerei Deputaţilor.

Pe masa celor 9 judecători constituționali au mai ajuns statutul aleșilor locali, statutul funcţionarului public parlamentar, dar şi actul normativ care vizează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţi - Ancom.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri