Iohannis: "Aştept ca Poliţia să explice cum l-a pierdut pe Ghiţă"

Data actualizării: Data publicării:
sebastian ghita inquam-2

Pentru dispariţia de sub filaj a lui Sebastian Ghiţă trebuie să dea explicaţii Poliţia Română, a declarat şeful statului în drum spre Strasbourg, unde participă la ceremonia de marcare a Zilei Internaţionale de Comemorare a Memoriei Victimelor Holocaustului.

sebastian ghita inquam-2
Foto: INQUAM

Sebastian Ghiţă este un „infractor fugar”, iar poliţiştii au toată responsabilitatea pentru găsirea acestuia, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit acestuia, în scandalul legat de dispariţia lui Ghiţă de sub filaj s-ar încerca mai degrabă o „dispersarea responsabilităţii asupra SRI”, deşi datoare cu explicaţii şi identificarea fugarului ar fi Poliţia Română.

„Aştept ca Poliţia să explice cum l-a pierdut pe Sebastian Ghiţă şi de ce nu îl găseşte. Dacă îl găsesc, bravo lor, dacă nu, să explice de ce nu îl găsesc. Dacă nici asta nu pot face, atunci cu ce se ocupă?! Se încearcă dispersarea responsabilităţii asupra SRI, dar nu e o problemă de securitate. Bine s-a spus despre el, Ghiţă e un infractor fugar”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit postului Digi24.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a dispărut la sfârşitul lunii decembrie, iar de atunci a lansat, prin intermediul unor înregistrări difuzate de postul TV pe care îl controlează, mai multe acuzaţii împotriva fostului prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea. În momentul dispariţiei, Ghiţă era filat de poliţişti, se afla sub control judiciar şi avea obligaţia să se prezinte la Parchet sau Poliţie, ori de câte ori, era chemat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri