Reacția lui Klaus Iohannis la războiul clanurilor interlope: Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare

Data actualizării: Data publicării:
politisti de la trupele speciale
Percheziții la șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Foto: Facebook

Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă de miercuri despre fenomenul infracțional din România, și a făcut referire la clanurile de interlopi care încă nu sunt pe deplin controlate de instituțiile statului. „Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare”, spune șeful statului, care dă însă vina pe PSD. „Să ne amintim cu tristețe de cei 3 ani în care PSD-ul a încercat cu toată forța să distrugă legile Justiției, să pună cizma pe gâtul Justiției din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiți”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis> Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare, dar în același timp putem să vedem că există o preocupare serioasă și intensă și la Interne și la marile Parchete și la ministerul Justiției.

Însă trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt. Nu se poate repara de pe o săptămână pe alta ce s-a stricat în 30 de ani. Sau dacă vreți să fiu mai concret și mai acid politic, să ne amintim cu tristețe, că altfel nu pot să îmi amintesc de cei 3 ani de guvernare PSD, în care PSD-ul a încercat cu toată forța să distrugă legile Justiției, să pună cizma pe gâtul Justiției din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiți. Asta se vede acum pe străzi.

Actualul Guvern vine cu măsuri, dar când ajunge în Parlament este aceeași majoritate PSD-istă care încă se opune la reformele necesare în domeniul Justiției. Asta nu ne face să ne oprim. Vom merge mai departe și vom găsi soluțiile care se cuvin pentru a pune lucrurile la locul lor, pentru ca infractorii să fie la pușcărie și oamenii cinstiți să fie apărați de instituțiile statului, nu invers cum din păcate am avut tendința în anii de guvernare PSD-istă.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri