Iohannis, despre secțiile de vot separate: „De ce vă este frică de referendum, domnilor pesediști?”

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis cotroceni 4 ianuarie inquam octav ganea 20190104130433_OGN_9966-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a catalogat drept „ilegitimă” încercarea guvernului de a da ordonanțe de urgență pe codurile penale înainte ca cetățenii să își exprime voința cu privire la problemele de interes național din Justiție, la Referendumul care va fi organizat pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. De asemenea, Iohannis le-a adresat și o întrebare social-democraților. „De ce vă este frică de Referendum, domnilor pesediști? De ce amenințați că faceți secții separate de vot?”, a spus președintele.

„Este atributul meu, ca președinte, să cer poporului să își exprime prin referendum, pe 26 mai, voința cu privire la probleme de interes național. Trebuie să lăsăm cetățenii să decidă, pentru că acești pesediști diletanți au pervertit semnificația votului pe care l-au primit și încearcă să deturneze statul român făcând legi în propriul lor interes.

În aceste condiții, este ilegitimă emiterea unei OUG în această materie înainte ca voința cetățenilor să fie exprimată la referendum. Votul este fundamentul democrației și sursa legitimității acțiunii oricărui om politic. De ce vă este frică de Referendum, domnilor pesediști? De ce amenințați că faceți secții separate de vot? Încetați să guvernați doar pentru interesul vostru și întoarceți-vă către români!”, a adăugat președintele Klaus Iohannis. 

Joi, Mircea Drăghici a anunțat că vor fi organizate secții separate de vot pentru alegerile europarlamentare și pentru referendumul din 26 mai, susținând că legea îî obligă să procedeze astfel. De fapt, legea referendumul prevede fix contrariul: organizarea alegerilor și referendumului în cadrul aceleiași secții de vot. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri