Iohannis este „foarte mulțumit” de activitatea conducerii DNA

Data publicării:
160610_interviu_laura_codruta_kovesi_15_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Klaus Iohannis este „foarte mulțumit” de activitatea conducerii Direcției Naționale Anticorupție, spune purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

160610_interviu_laura_codruta_kovesi_15_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Președintele României (...) este foarte mulțumit de activitatea conducerii Direcției Naționale Anticorupție. Mai mult de atât nu există comentarii suplimentare. Vorbiți desigur despre acțiunile altor instituții care au dreptul să acționeze constituțional, dar din acest punct de vedere Administrația Prezidențială nu are alte lucruri de adăugat”, a spus Mădălina Dobrovolschi, potrivit Agerpres. Ea a fost întrebată, într-o conferință de presă, despre părerea președintelui Klaus Iohannis referitor la sesizarea Comisiei parlamentare de anchetă referitoare la alegerile prezidențiale din 2009 către ministrul Justiției privind refuzul șefei DNA de a se prezenta la audieri.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 au decis luni să-i sesizeze ministrului Justiției faptul că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, refuză să se prezinte la audieri.

Noi nu ne putem subroga autorității superioare să îi spunem ce sancțiuni ar trebui să primească doamna Kovesi, asta va decide ministrul Justiției”, a spus președintele comisiei, Oana Florea.

Anterior, unul dintre membrii comisiei, Liviu Pleșoianu, a propus ca în sesizarea către ministrul Justiției să se solicite revocarea din funcție a șefei DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri