Iohannis sugerează că îl va respinge pe Nicolicea: PSD pregătește o remaniere care să întărească asaltul asupra Justiției

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis, liviu dragnea, calin popescu tariceanu in parlament
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a lăsat de înțeles, joi, că îl va respinge pe Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției. Șeful statului a anunțat că va face mai multe clarificări la începutul săptămânii viitoare și, totodată, a atacat din nou PSD: „Pregătește o remaniere care să întărească asaltul asupra Justiției.”

Klaus Iohannis a precizat că „Justiția din România este sub asaltul pesedist de mai bine de doi ani.”

„Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare și de noi miniștri. Însă, primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficient. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face ca lucrurile se meargă mai prost. Așa ceva este inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic. Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicație pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple”, a adăugat șeful statului.

Președintele a mai precizat că a vorbit cu Viorica Dăncilă și i-a transmis că „va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare”.

„Aici lucrurile încep să capete un contur trist. Am convocat un referendum pentru a afla opinia românilor despre acest asalt pesedist asupra Justiției. PSD pregătește o remaniere prin care vrea să întărească asaltul asupra Justiției și acest lucru nu poate fi de bun augur”, a subliniat Iohannis.

Întrebat dacă îl va respinge pe Eugen Nicolicea, președintele a răspuns că urmează să detalieze la începutul săptămânii viitoare.

De asemenea, Klaus Iohannis a răspuns criptic în ceea ce privește revocarea lui Tudorel Toader: „Revocarea unui ministru sau demisia este constituționala decizie a prim-ministrului sau în cazul demisiei a fiecăruia în parte”.

„Nici n-am discutat și nici nu intenționez să discut”, a mai răspuns șeful statului, întrbat dacă a vorbit cu Tudorel Toader.

„Nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri, de aceea voi face clarificări la început săptămânii viitoare”, a subliniat el.

„Încă o dată, prima impresie este că se vrea reluarea atacului pesedist asupra Justiției”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut aceste declarații cu ocazia primirii magistraților absolvenți ai Institutului Naţional al Magistraturii la Palatul Cotroceni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri