Ion Guşan, alias Nicu Patron, îşi conducea afacerile din România după legile mafiei ruse

Data publicării:
CATUSE5425080-Mediafax Foto-ADRIAN PICLISAN

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti spun că inculpatul este un personaj important în rândurile mafiei ruse. El ar deţine controlul organizaţiei Patron, o grupare înfiinţată în 1917, în închisorile ruseşti.

Patron înseamnă "cartuş" în limba rusă, una vorbită şi de acuzat. Cetăţean român şi moldovean, Ion Guşan ar fi fost admis în ierarhia superioară a clanurilor de la răsărit în urmă cu 12 ani.

„Inculpatul Guşan Ion are din anul 2001 statutul de "hoţ în lege", criminal cu grad superior, originar din spaţiul CSI, responsabil pentru respectarea codului de legi al clanului, pentru organizarea bandei şi "judecarea" celor care încalcă disciplina în cadrul grupării infracţionale”, se arată în motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit magistraţilor, cel poreclit Nicu Patron lucra după legile mafiei ruse. Procurorii spun că acesta a înfiinţat două fabrici clandestine de ţigări în judeţele Braşov şi Prahova. Inculpatul avea în subordinea sa oameni cu dublă cetăţenie, moldoveană şi română, iar aceştia făceau rost de materie primă din Bulgaria, Cehia sau Grecia.

Tutunul, spun anchetatorii, era introdus ilegal în România, iar în final, pachetele purtau sigla unei firme producătoare de ţigări din Republica Moldova.

Ion Guşan a primit mandat de arestare pe 22 septembrie, alături de fiul adjunctului şefului IPJ Prahova şi de alţi 10 suspecţi. Cu toţii sunt acuzaţi de contrabandă cu ţigări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri