Sari la conținut

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, arestat pentru 30 de zile

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost arestat preventiv, luni, pentru o perioadă de 30 de zile.

ionel arsene 180122_CEXn_PSD_001_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Magistraţii Curţii de Apel Bacău au admis, luni, propunerea procurorilor şi au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ioan Arsene, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Acesta fusese reţinut pentru 24 de ore în 18 ianuarie, ulterior Tribunalul Bacău dispunând plasarea sa sub control judiciar. 

Arsene este acuzat de către procurorii DNA că în 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro „pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”.

Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. 

DNA: Ionel Arsene îi promitea grațiere lui Gheorghe Ștefan

Sursa: News.ro