Ionel Marcel Lepa, ucigașul poliţistului din Timiş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Data actualizării: Data publicării:
ionel-marcel-lepa-ucigas-politist-timis

Ionel Marcel Lepa, ucigașul poliţistului din Recaş, judeţul Timiş, a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Timiş care au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile. El este cercetat pentru ultraj, omor calificat, nerespectarea armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, citat de Mediafax, Marcel Ionel Lepa a fost prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar judecătorii au admis cererea. Lepa este oricum încarcerat în Penitenciarul Timişoara unde are de ispăşit o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare pentru tâlhărie.

Vineri dimineața, bărbatul care a împușcat mortal un polițist aflat în misiune a fost audiat mai bine de două ore. Potrivit unor surse judiciare, Marcel Ionel Lepa și-a recunoscut fapta și a declarat că regretă ce a făcut. De asemenea, bărbatul a susținut că a vrut să-l împuște pe polițist în zona picioarelor, nu în piept și gât.

După ce a fost audiat, Marcel Ionel Lepa a fost reținut, iar apoi arestat preventiv.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus la data de 07.06.2019 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul L.I.M. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, aflate în concurs real și în stare de recidivă postcondamnatorie. S-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că, în după-amiaza zilei de 02.06.2019, în jurul orei 15.00, în timp ce încerca să scape prin fugă de organele de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş care l-au depistat într-un imobil din localitatea Izvin, jud. Timiş, înarmat fiind fără drept cu un pistol letal marca Singer, cu gloanţe de calibrul 7,65 mm, a sărit pe geam afară în stradă și l-a împuşcat mortal pe agentul şef principal A.C. din cadrul Poliției Orașului Recaș, ce asigura perimetrul din exterior şi care se afla la marginea străzii, trăgând asupra acestuia două focuri de armă la nivelul pieptului, respectiv la baza gâtului", a arătat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri