Iordache: Constituția este un organism viu, în continuă evoluție

Data actualizării: Data publicării:
171123_iordache COMISIE_SPECIALA_JUSTITIE_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Constituția este un organism viu, într-o continuă evoluție, spune vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. Declarația a fost făcută la un eveniment organizat de Curtea Constituțională, în condiile în care astăzi se împlinesc 26 de ani de la adoptarea Constituției României.

171123_iordache COMISIE_SPECIALA_JUSTITIE_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Noul fundament al societății, Constituția din 1991, inspirată de modele și valori europene, a reprezentat nu doar ruperea de trecut, ci și pregătirea României pentru secolul 21. Principiile care au dus la redefinirea statului român și au creat oportunitatea dezvoltării noastre și a integrării în structurile euro-atlantice sunt și astăzi la fel de vii pentru că, în esență, Constituția este un organism viu care oglindește permanent spiritul națiunii, dar, după cum știm, orice este viu se află într-o continuă evoluție, lentă sau bruscă, dar certă”, a spus Iordache, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, Constituția este un instrument în consolidarea democrației și realizarea domniei legii, iar responsabilitatea pentru păstrarea integrității sale morale aparține tuturor cetățenilor, dar cu precădere celor care sunt mai aproape de spiritul ei.

„Constituția este a noastră, a tuturor, ea este garantul unor principii care sunt ale națiunii, ea nu ar putea exista fără voința unui întreg popor care să emane acele principii care le dă forță. Nimeni nu poate confisca sau altera principiile care stau la baza construcției noastre sociale. Din acest motiv este înțelept să folosim toate resorturile instituționale și civile pentru a înțelege Constituția ca o radiografie a națiunii, a principiilor care stau la baza ei și a aspirațiilor sale de viitor”, a încheiat Iordache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri