Iordache, despre OUG pe codurile penale: „Dacă se va da, e foarte bine că se va da”

Data publicării:
florin iordache inquam octav ganea 20180925144141_OGN_1843-01
Florin Iordache. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Guvernul ar trebui să dea ordonanță de urgență pe codurile penale în pofida tuturor criticilor internaționale, a declarat în exclusivitate pentru Digi FM vicepreședintele Camerei Deputaților, deputatul PSD Florin Iordache.

florin iordache inquam octav ganea 20180925144141_OGN_1843-01
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

„Am văzut pe agenda Executivului că astăzi nu este o astfel de ordonanță. Dacă se va da, e foarte bine că se va da, pentru că în Parlament ați văzut că modificările trenează și sunt foarte mulți români care sunt nedreptățiți pentru că legislația nu este pusă în concordanță cu deciziile Curții Constituționale”, a spus Florin Iordache.

Joi, președintele Klaus Iohannis a anunțat organizarea referendumului pe Justiție pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, adăugând că orice ordonanță de urgență dată pe codurile penale înainte ca cetățenii să își exprime voința prin vot ar fi „ilegitimă”.

Întrebat dacă OUG pe codurile penale l-ar avantaja pe liderul PSD Liviu Dragnea, Florin Iordache le-a reproșat jurnaliștilor că au o „obsesie”.

„Văd că aveți o obsesie, haideți să finalizăm. Legile nu se fac pentru o persoană. Legile se fac să îndrepte anumite chestiuni care se află în neconcordanță cu Constituția și cu alte acte și directive internaționale. Deci atunci când va apărea o ordonanță, aceasta nu se dă pentru o persoană, nici măcar pentru Liviu Dragnea”, a mai spus Florin Iordache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri