Cine este Iulia-Cristina Tarcea, noua şefă a Curţii Supreme

Data actualizării: Data publicării:
cristina tarcea agerpres_7880506

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie al noului preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Funcţia a fost preluată de Iulia-Cristina Tarcea, singura candidată.

cristina tarcea agerpres_7880506

Foto: Agerpres

Postul de preşedinte al Curţii Supreme era liber de circa două luni, după ce Liviei Stanciu i-a expirat cel de al doilea mandat şi a fost numită judecător al Curţii Constituţionale. Singura candidată a fost Iulia-Cristina Tarcea, vicepreşedinte al ICCJ. Aceasta a primit aviz în unanimitate din partea CSM.

Iulia-Cristina Tarcea are 54 de ani şi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1985. Între 1985 şi 1990 a fost avocat în baroul Ialomiţa. Din 1990 a devenit magistrat la Judecătoria Sector 3, Bucureşti.

Între 1999 şi 2002 a fost director al Direcţiei Agentului Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Integrare Europeană şi Drepturile Omului din cadrul Ministerul Justiţiei.

Între 2002 şi 2004 a ocupat funcţia de Secretar de Stat în Ministerul Justiţiei sub mandatul ministrului Rodicăi Stănoiu. Din 2004 este judecător la instanţa supremă, Secţia Civilă şi Proprietate Intelectuală. A fost vicepreşedintele ICCJ din septembrie 2013, fiind numită prin decret prezidenţial pentru un mandat de 3 ani.

Citiţi şi:

Cristina Tarcea, singurul candidat la șefia Înaltei Curți de Casație și Justiție

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri