Iustin Paraschiv, patronul companiei Carmestin, a fost arestat preventiv în dosarul de evaziune fiscală

Data publicării:
iustin paraschiv 2

Omul de afaceri a susţinut în faţa magistraţilor că are doar calitatea de asociat în această societate bănuită că ar fi prejudiciat starul român şi că nu putea controla acţiunile celorlaţi acţionari şi nici nu le putea impune acestora ce să facă.

Argumentele sale nu au fost suficiente însă pentru ca magistraţii Completului de cinci judecători să respingă recursul DNA faţă de decizia prin care, în 1 noiembrie, un alt complet – de trei judecători – a hotărât că Iustin Paraschiv poate fi cercetat în libertate.

Astfel, judecătorii au decis emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui.

Prejudiciul în acest dosar, în care au mai fost arestate preventiv alte şapte persoane, se ridică la 50 de milioane de euro.

Patronul Carmestin este suspectat că ar fi prejudiciat statul cu 12 milioane de euro, prin tranzacţii fictive cu carne, derulate prin firmele sale.

Paraschiv este acuzat de evaziune fiscală, fiind considerat un cap al rețelei. 100 de firme sunt acuzate că au încercat să pună monopol pe piața de carne din România, fiind vorba despre unul dintre cele mai mari dosare de acest gen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri