Jaful de 100.000 de euro de la Lugoj: Dovezile indică foşti sau actuali angajaţi drept suspecţi

Data publicării:
jaf lugoj

Jaful de joi din depozitul de mobilă de la Lugoj a fost înfăptuit, cel mai probabil, de foşti sau actuali angajaţi, crede patronul firmei. Hoţii au plecat cu o casetă plină cu bani şi bijuterii din depozitul situat la marginea oraşului. Ei au spart exact geamul biroului în care se afla caseta cu valori.

Cu toate că depozitul dispune de sistem de supraveghere video şi de un paznic, hoţii au intrat nestingheriţi în curtea depozitului, au forţat geamul, iar în câteva zeci de secunde au dispărut cu prada.

Anchetatorii iau acum în calcul mai multe variante. Făptaşii ar putea fi foşti sau actuali angajaţi care cunoşteau exact locul în care proprietarul depozitului îşi ţinea încasările şi valorile. O altă ipoteză este aceea că indivizii au filat locul mai multe zile la rând şi au acţionat după ce s-au asigurat că nu vor fi prinşi.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi se efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor.

În cursul nopţii (de miercuri spre joi – n.red.), persoane necunoscute au pătruns prin forţarea unui geam termopan în interiorul unei societăţi comerciale din municipiul Lugoj, iar din interior au sustras o casetă metalică ce conţinea bani şi câteva bijuterii. Prejudiciul se ridică la peste 100.000 de euro, însă va fi stabilit cu exactitate în cursul cercetărilor”, a declarat Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Pe lângă paguba adusă de suspecţi, proprietarul firmei de mobilă riscă să se aleagă şi cu o amendă. Potrivit poliţiştilor, patronul fabricii de mobilă de la Lugoj nu era obligat să aibă o casetă de valori în sediu, pentru că domeniul de activitate al firmei nu impune operaţiuni cu lichidităţi. Astfel, potrivit anchetatorilor, cutia cu bunuri a fost adusă pe propria sa răspundere.

Pe de altă parte, agentul de pază care era în tură în momentul jafului a fost sancţionat cu 100 de lei pentru nerespectarea îndatoririlor de serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri