Jandarmeria, amendată pentru că nu a adus copii la tribunal

Data actualizării: Data publicării:
politia jandarmeria FB MAI

Instanţa a luat o nouă decizie surprinzătoare în dosarul grădiniţei groazei din Constanţa. Judecătorul de caz nu i-a mai amendat pe părinţii copiilor, ci pe jandarmi pentru că nu i-au adus pe minori, în faţa instanţei, la audieri. 2000 de lei va trebui să plătească Jandarmeria Română.

La prima oră a dimineţii, o echipă de jandarmi i-a căutat pe minori acasă.

„În patru dintre situaţii copiii nu erau la domicilii şi se vor prezenta părinţii, iar într-o situaţie copilul este bolnav, cu o adeverinţă medicală”, a declarat Răzvan Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanţa.

A fost pentru a treia oară când judecătorul Bogdan Arhip a cerut ca minorii să fie aduşi la instanţă, cu mandat. Dacă la ultimul termen, părinţii copiilor au fost amendaţi cu câte 500 lei, de această dată sancţiunea a fost dată Jandarmeriei.

Probabil că se doreşte să se atragă atenţia jandarmeriei la nivel central, în sensul că cei din Constanţa nu şi-au îndeplinit obligaţiile. S-a dispus să se desemneze nişte persoane care să execute mandatele. Este vorba de reprezentanţi ai jandarmeriei naţionale dar nu imi dau seama, nu există un cadru”, spune Marius Mocanu, avocat.

Tot la acest termen a fost audiat un doctor care a eliberat o adeverinţă medicală unui copil.

Ecaterina Marga, medic: Are dreptul din punct de vedere medical să fie izolat pentru o boală, acasă, sau la spital. Are enteroviroză, iar în acest caz se izolează.

Avocaţii au cerut audierea copiilor în şedinţă privată.

„În momentele în care mediul nu este cunoscut pentru ei şi sunt foarte multe persoane străine în jurul lor, ce nu reprezintă sentimentele de afecţiune şi securizare, copiii devin instabili, nesiguri şi incoerenţi în ceea ce au de spus”, spune Cristina Gemănaru, psiholog.

Următorul termen de judecată, când copiii vor fi citaţi din nou cu mandat de aducere a fost stabilit pentru 28 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri