JUDECĂTOARE ACUZATĂ DE CORUPȚIE SEXUALĂ. Carmen Mladen, condamnată la trei ani și șase luni de închisoare

Data publicării:
judecatoare 20elena 20carmen 20mladin 20mediafax 20foto 20alexandru 20hojda 2011889-33694

Instanţa a suspendat executarea pedepsei de trei ani şi şase luni de închisoare primită de judecătoarea Carmen Mladen pe o perioadă de supraveghere de cinci ani şi şase luni.

De asemenea, Carmen Mladen a fost obligată de instanţă să nu ia legătura cu cel pe care l-a şantajat, Matei Catrinoiu, şi nici cu familia acestuia.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, în perioada 28 mai - 12 iunie, Mladen şi Stoian „au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană”.

Șantaj de 5.000 de euro

Cei doi au obţinut astfel 5.000 de euro de la Catrinoiu, banii fiind primiţi în 13 iunie de judecătoarea Carmen Mladen.

Instanţa arăta în motivarea deciziei de arestare a celor doi căavocatul Matei Catrinoiu, candidat la şefia Consiliului Local Gorj din partea PNŢCD, a declarat că o cunoaşte pe judecătoare din 2010 şi că a avut cu aceasta o relaţie extraconjugală de două-trei luni, fiind şantajat să plătească 5.000 de euro pentru a nu fi date publicităţii „fotografii compromiţătoare ce i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională”.

Instanţa a mai dispus punerea de îndată în libertate a judecătoarei Carmen Mladen, aflată în arest preventiv în baza unui mandat din 14 iunie emis de Curtea de Apel Bucureşti.

Complicele judecătoarei, Ionel Stoian, a fost condamnat de instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare. Ionel Stoian a stat în arest din 14 iunie până în 13 august, perioadă care va fi dedusă din pedeapsa primită.

Decizia poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Judecătoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, a fost suspendată din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii în 21 iunie. În luna iulie, Mladen şi Stoian au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de şantaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri