Sari la conținut

Judecătoare condamnată la 7 ani pentru luare de mită, eliberată condiționat după 16 luni

Tribunalul Prahova a decis eliberarea condiţionată a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată la şapte ani de închisoare pentru că a primit aproximativ 630.000 de euro mită de la omul de afaceri Dinel Staicu. Decizia magistraţilor este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis eliberarea condiţionată a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată la şapte ani de închisoare pentru luare de mită, dacă nu este arestată sau reţinută în altă cauză”.

Minuta şedinţei din 17 octombrie a fost postată, marţi, pe postalul instanţei, iar decizia este definitivă.

Cârstoiu a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în iunie 2016, la şapte ani de închisoare pentru luare de mită de la omul de afaceri Dinel Staicu pentru a-i anula pedeapsa primită în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Fosta judecătoare a stat în arest preventiv 11 luni, din august 2013 până în iunie 2014. 

Dosarul a fost instrumentat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care anunţau că judecătoarea Veronica Cârstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti a primit aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a admite contestaţia în anulare pe care acesta a depus-o la dosarul în care a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă