Judecătoarea care ar fi luat mită pentru achitarea inculpaţilor din Dosarul Transferurilor, arestată preventiv

Data publicării:
geanina terceanu judecatoare dosarul transferurilor crop

 ACTUALIZARE 19.34. Curtea de Apel București a decis măsura arestului preventiv pentru judecătoarea Geanina Terceanu și pentru frații Becali.

Interceptări din dosar:

Una din probele-cheie obţinute de procurorii DNA e mărturia unuia dintre intermediarii mitei.

„Am aranjat o întâlnire între Ioan Becali şi judecătoarea Geanina Terceanu, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat - cred că - între Steaua şi Gloria Bistriţa. Am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan şi mi-a cerut să o conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Ioan Becali i-a întins un plic cu 10.000 euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieşim din stadion. Ulterior, m-am întâlnit cu aceasta prin zona Timpuri Noi, unde am înţeles că locuia cu chirie într-o garsonieră, şi m-a întrebat dacă pot să vorbesc din nou cu familia Becali să-i dea 70.000 euro, pentru că are nevoie de bani”, potrivit mărturiei citate în referatul procurorilor DNA.

La scurt timp, magistratul a schimbat respectiva garsonieră cu un apartament de peste 100.000 de euro. Anchetatorii spun că locuinţa a fost cumpărată din cei 220.000 de euro primiţi de judecătoare, pentru a da o sentinţă favorabilă inculpaţilor din Dosarul Transferurilor. Când a aflat că procurorii Anticorupţie sunt pe urmele ei, Geanina Terceanu a încercat să se asigure că intemediarul mitei nu o va da de gol. O discuţie telefonică în acest sens a fost interceptată de DNA.

Intermediar : Mi-e frică. S-a-ntâmplat ceva. Cică nu e …

Judecătoare: Da'… da' ce s-a-ntâmplat? Cu ăia?

Intermediar : Mă, e vorba de BECALI.

Judecătoare: Nu mai veni acum p-aici, să scăpăm din chestia asta!

Intermediar: Ă?

Judecătoare: Băi, nu spuneţi nimic de mine! Vai de capu' meu!

Sursa: referatul procurorilor DNA

Într-o altă convorbire interceptată, magistratul recunoaşte că a existat o înţelegere care a fost pusă în practică şi despre care oamenii legii nu ar trebui să afle.

Judecătoare: Hai, că în tine am avut încredere! Asta... ce? Hai, băi, am crezut că avem o relaţie normală din... ca între oameni! Am stabilit, am făcut, am dres... gata!

Intermediar: Vreau să-ţi mai spun ceva... că de-asta am venit mai mult. În caz că mă cheamă, ce să zicem? Să cădem de acord toţi.

Judecător: Nimic! Ce să zicem? Asta e! Nu dai declaraţii! Cu Dumnezeu înainte! Ce vrei să facem?! Na...! Tăcere! Şi asta este!

Sursa: referatul procurorilor DNA


Judecătoarea Geanina Terceanu a fost reţinută aseară pentru 24 de ore de către procurorii DNA. Magistratul Tribunalului Bucureşti este acuzat că ar fi primit peste 200.000 de euro mită pentru a decide achitarea inculpaţilor din dosarul transferurilor din fotbal. Decizia a fost dată în urmă cu trei ani şi a fost ulterior contrazisă de instanţe superioare, care au dat condamnări la închisoare pentru toţi cei implicaţi în dosar

Procurorii susţin că Geanina Terceanu a negociat chiar pe stadion achitarea inculpaţilor din Dosarul Transferurilor.

„Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că - pentru a pronunța această soluție de achitare - inculpata Terceanu Geanina a primit de la inculpații Becali Ioan, Becali Victor și de la suspectul Borcea Cristian, în mai multe tranșe, suma totală de 220.000 de euro, începând cu luna aprilie 2009 și până în luna mai 2012”, se arată în comunicatul DNA.

Hotărârea pronunțată în 2012 de magistratul de la Tribunalul București a fost ulterior anulată de instanțele superioare. La exact doi ani de la pronunțarea ei, cei opt grei ai fotbalului erau condamnați definitiv, fără excepție, la închisoare cu executare. În total, mai bine de 45 de ani. Dintre cei opt, trei au fost deja eliberați condiționat: Gică Popescu, George Copos și Jean Pădureanu.

Ieri, au venit să dea explicaţii în faţa procurorilor şi Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali. Aceştia au fost aduşi la DNA din Arestul Poliţiei. Cei trei au fost transferaţi din penitenciar, unde îşi execută pedepsele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri