Sari la conținut

Judecătoarea Georgeta Barbălată nu poate justifica 70.000 de euro

FOTO: MEDIAFAX

Judecătoarea Georgeta Barbălată, de la instanţa supremă, unde a ocupat și funcția de purtător de cuvânt, a fost condamnată în mai la patru ani de închisoare cu executare, pentru favorizarea infractorului. Decizia nu este definitivă. În același dosar, foştii procurori Marcel Sâmpetru şi George Bălan, precum şi pe fostul şef al SIPI Ilfov Mihai Vlad au fost achitați.

Georgeta Barbălată a fost acuzată că, în 10 iulie 2012, a aflat că procurorii DNA au solicitat instanţei supreme autorizarea percheziţiilor la domiciliile lui Mihai Vlad, George Bălan şi Marcel Sâmpetru, în dosarul în care cei trei erau cercetaţi penal. Judecătoarea l-ar fi avertizat pe Mihai Vlad prin intermediul altei persoane că domiciliul său ar putea să fie percheziţionat şi că are probleme legate de Bălan, Sâmpetru şi DNA, asigurându-i astfel timpul necesar pentru a distruge şi ascunde documente şi obiecte compromiţătoare ce ar fi putut constitui mijloace de probă.

De asemenea, judecătoarea ICCJ Georgeta Barbălată ar fi dispus emiterea unor mandate de siguranţă naţională pe numele unor persoane, la solicitarea Serviciului Român de Informaţii (SRI), apoi i-ar fi divulgat lui Mihai Vlad date referitoare la persoanele care făceau obiectul de cercetare al structurilor informative.