Judecător exclus din magistratură după ce şi-a luat concediu fără plată şi s-a angajat în Kosovo, tot ca judecător

Data publicării:
crop CSM

CSM a decis excluderea din magistratură a unui judecător

Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au precizat, pentru Mediafax, că au făcut verificări după ce judecătorul a formulat mai multe cereri succesive de concediu fără plată.

"Din conţinutul cererilor formulate rezultă că există indicii că acesta are un contract aflat în derulare în afara teritoriului României, în cadrul Misiunii Uniunii Europene în Kosovo (probabil misiunea EULEX), fără a fi solicitat avizul Consiliului Superior al Magistraturii înainte de participarea la procedura de selecţie pentru funcţia pe care o ocupă şi fără a solicita Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii detaşarea pe această funcţie", conform Inspecţiei Judiciare.

În urma acestor verificări, în şedinţa de miercuri, Secţia pentru judecători a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Gabriel Chifan şi a decis excluderea acestuia din magistratură.

"Secţia pentru judecători a aplicat domnului Chifan Gabriel, judecător în cadrul Curţii de Apel Oradea, sancţiunea disciplinară constând în "excluderea din magistratură", pentru săvârşirea abaterii disciplinare "încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii"", arată CSM, într-un comunicat de presă.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru judecători poate fi atacată cu recurs la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri