Judecător ieșean reținut pentru trafic de influență. Ar fi avut legături cu Vlad Filat

Data publicării:
judecator

Nu sunt singurele acuzaţii care l-ar putea trimite după gratii pe judecător pentru următoarele zile. Procurorii spun, de asemenea, că ar fi montat camere video în locuinţa fostului soţ al amantei sale pentru a-l şantaja mai apoi.

Procurorii îl acuză pe magistratul ieşean şi că s-ar fi lăudat în faţa unor oameni de afaceri italieni că poate interveni pe lângă unul din cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova, fostul premier Vlad Filat. I-ar fi ajutat să-şi deschidă o bancă la Chişinău, dar, în schimb, a cerut bani şi un post de director.

Percheziții au fost făcute și în județul Suceava, de unde a fost ridicat un om de afaceri.

„(Au venit, n.r.) în legătură cu Filat. Așa spun. Sunt nebuni”, a spus omul de afaceri Ricardo Renato, care a spus că nu îl cunoaște pe Vlad Filat și că nu a fost niciodată în Republica Moldova.

Vlad Filat este acţionar majoritar la Kapital Invest Company, firmă care deţine o clădire de birouri în care a funcţionat şi societatea nepotului fostului premier moldovean. Presa de peste Prut spune că prin această societate s-ar fi spălat o parte din miliardul de dolari dispărut din băncile moldoveneşti.

Iubita judecătorului a fost şi ea adusă în Capitală pentru audieri. Este acuzată că l-ar fi ajutat pe judecător să pună echipamente de supraveghere în casa fostului ei soţ. Intenţionau să îl şantajeze cu înregistrări compromiţătoare obţinute de acolo.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri