Judecător: Pentru o asemenea afirmație, ministrul Justiției ar pica imediat examenul

Data publicării:
cristi danilet csm fb
Foto: Facebook

Judecătorul Cristi Danileț a criticat o afirmație făcută marți dimineață de ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu privire la noul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție și ce ar trebui să facă acesta. „Ar pica imediat examenul de procedură penală”, spune magistratul.

«Ar trebui să nu mai avem nevinovați arestați, trimiși în judecată, eventual urmăriți penal și, de asemenea, să nu mai avem vinovați care să fie neurmăriți penal» - pentru o asemenea afirmație un student în anul trei la Drept ar pica imediat examenul de procedură penală”, afirmă judecătorul Cristi Danileț.

El a argumentat, într-un mesaj pe Facebook, afirmația sa.

„Astfel: orice arestat este nevinovat, căci motivele de arestare preventivă sunt altele decât cele de condamnare; orice trimis în judecată este nevinovat până la sfârșitul procesului; întotdeauna vor fi vinovați netrimiși în judecată, cât timp există cazuri neraportate sau care nu pot fi probate. În fine, afirmația de mai sus este cu atât mai gravă cu cât ea este făcută în plină procedură de selectare a unui procuror șef: asta pentru că vinovăția o stabilește un judecător, întotdeauna și în orice stat, nicidecum un procuror”, mai arată magistratul.

Urmăriți declarația făcută de Tudorel Toader mai jos:

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri