Judecători, în vizorul procurorilor. La DNA, în trening, după ce a sărit gardul. Ce spun vecinii lui Mircea Moldovan

Data publicării:
judecator in trening

Actualizare 23.50. DNA a solicitat în această searî Secţiei de judecători a CSM aviz pentru reţinerea şi arestarea preventivă a celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti suspectaţi că ar fi cerut şi primit mită în legătură cu anumite dosare de insolvenţă. CSM a avizat cererea, potrivit Mediafax.

_______________________

„Dle judecator, dar de ce ați fugit? Unde ați fost în această perioadă?”, l-au întrebat jurnaliștii. „La plimbare!”, le-a răspuns judecătorul.

Vecinii magistratului au însă o altă variantă.

Înainte ca procurorii anticorupţie să ajungă la locuinţa sa, judecătorul Mircea Moldovan a sărit gardul, a luat o la fugă, a traversat calea ferată spre ieşirea din localitatea Voluntari. A fost surprins de camerele de supraveghere al unei firme la ora 13 şi 36 de minute.

Poliţiştii care îl aşteptau în faţa casei au reuşit să vorbească doar cu o femeie, care iniţial nu le-a permis să intre şi nu le-a dat detalii despre magistrat.

Aceasta este doar una din locuinţele magistratului de la tribunalul din capitală. Apare doar în declaraţia de avere din 2009. În aceeaşi declaraţie de avere, magistratul spune că deţine şi alte proprietăţi. Adică patru terenuri, încă o locuinţă, dar şi trei autoturisme.

Judecătorul a plecat de la sediul DNA, însoțit de avocați, în jurul orei 22.00. El a spus că pe numele său nu există deocamdată aviz de reținere sau arestare, aviz pe care trebuie să îl dea Consiliul Suprem al Magistraturii și a refuzat să comenteze presupusele fapte de corupție care i se reproșează.

Îi scăpase căprioarele pe-aicea”

Judecătorul Moldovan pare un mare iubitor de animale. Avea în curte o adevărată grădină zoologică, spun vecinii. Căprioare, păuni şi multe alte animale.

Constanța Tănase, vecină: Într-un timp ținea animale, îi scăpase caprioarele pe-aicea și le-a prins...

Reporter: Avea animale?

Vecină: Avea, n-o mai avea, nu mai știu.

Reporter: Ce ziceți, doamnă, e suspect de fapte de corupție?

Vecină: Da, să știți că da. Pai eu v-arăt acte și dacă vedeți acte din 99 în tribunal (...)

Reporter: Avea căprioare multe?

Vecină: Deci, sărise la mine în curte și la mine în curte a prins...

Reporter: A prins căprioara la d-voastră în curte?

Vecină: Da!

Judecătorul Moldovan pare cel mai înstărit dintre cei patru magistraţi chemaţi la DNA.

Elena Rovenţa deţine, potrivit declaraţiei de avere, doar un apartament în capitală, cumpărat în 2007. Judecătorul Ciprian Viziru are o maşină şi 20.000 de lei într-un cont. Ion Stanciu are un apartament, o garsonieră, un autoturism și peste 100.000 de euro în conturi.

Judecătorii Tribunalului București sunt acuzați de luare de mită, trafic de influenţă, de acces la informații care în mod normal nu sunt destinate publicului, dar și abuz în serviciu.

Surse din rândul anchetatorilor spun că cei patru magistraţi primeau sume de ordinul miilor de euro de la diverşi lichidatori judiciari. Asta pentru că ei aveau puterea să numească administratori la firmele aflate în insolvenţă. În multe dintre situaţii a fost vorba despre companii de stat cu mii de angajaţi, care aveau probleme financiare. Pe de altă parte, potrivit DNA, judecătorii nu se dădeau în lături să primească și bunuri dintre cele mai „lumești”, precum carne, făină, cherestea sau chiar obiecte vestimentare.

  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri