Sari la conținut

Judecătoria Medgidia: George Becali poate fi eliberat condiţionat

 

George Becali a susținut că întrunește condițiile pentru eliberarea condiționată, că a executat doi ani și patru luni din totalul celor trei ani și jumătate. El le-a spus că abia așteaptă să ajungă acasă la fetele sale.

Întrebat de către judecător dacă este în stare să facă față societății civile, dacă este în stare să se integreze iar în viața socială, Becali a replicat că în primul rând anii în care a fost întemnițat l-au schimbat foarte mult, că vrea să se retragă din viața publică și să se apropie mai mult de biserică.

La un moment dat ședința de judecată a fost destul de relaxată, discuțiile s-au purtat lejer, potrivit Digi Sport:

Judecător: „Ce se întâmplă dacă eu decid să vă acord această eliberare condiționată, ce se va întâmpla cu Steaua?”

George Becali: „În cazul în care Steaua îmi va aduce profit, o s-o păstrez, altfel o vând.”

Judecător: „Investiți la HCM Constanța, în cazul în care veți fi eliberat?”

George Becali: „Da, o să investesc la HCM!”

George Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în „Dosarul Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

El a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

De asemenea, George Becali a cerut, în 4 iulie 2014, să îi fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de executat, în condiţiile în care condamnarea dată în dosarul "Valiza" nu mai este incriminată de noul Cod Penal, dar şi această solicitare i-a fost respinsă de către instanţă.

În închisoare, George Becali a terminat de scris două cărţi, „Muntele Athos, patria Ortodoxiei” şi „Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, „Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărţile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.