Judecătorii prelungesc interdicţia privind dizolvarea sau lichidarea companiilor Asesoft şi Teamnet, urmărite penal în unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiţă

Data publicării:
sebastian ghita serbia_igpr

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au prelungit, luni, interdicţia privind lichidarea SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, despre care procurorii DNA susţin că ar fi controlate de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi care sunt urmărite penal într-unul dintre dosarele de corupţie în care apare numele acestuia.

160929_sebastian_ghita_007_INQUAM_Octav_Ganea
Sebastian Ghiță. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Tribunalul Prahova a admis, luni, propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei şi a dispus prelungirea măsurii preventive a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A., companii inculpate alături de omul de afaceri Sebastian Ghiţă în unul dintre dosarele de corupţie deschise la DNA Ploieşti pe numele fostului deputat, potrivit News.ro.

Conform soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, măsura privind interdicţia de dizolvare sau lichidare a celor două companii este valabilă pentru 60 de zile, începând din 28 martie 2019 până în 26 mai 2019 inclusiv.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 24 de ore de la comunicare.

Procurorii DNA Ploieşti, care au deschis dosarul instrumentat în prezent de Secţia de Combatere a Corupţiei din cadrul structurii centrale a DNA, au cerut în urmă cu peste un an instanţei de judecată să interzică iniţierea procedurilor de lichidare sau dizolvare pentru cele două companii.

La acel moment, solicitarea procurorilor anticorupţie a fost făcută în contextul în care, în 29 martie 2017, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, preciza DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri