Judecătorul care a suspendat decretul privind mandatul şefului Armatei, judecat pentru corupţie, dar achitat

Data publicării:
statuie justitie_shutterstock_282701687
FOTO: Shutterstock

Judecătorul Vasile Bîcu de la Secţia Contencios a Curţii de apel Bucureşti – cel care a suspendat decretul prezidenţial privind prelungirea cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major al Armatei – a fost trimis în judecată pentru corupţie de fostul PNA în noiembrie 2005, scrie g4media.ro.

statuie justitie_shutterstock_282701687
FOTO: Shutterstock

El a fost achitat definitiv însă de un complet din care a făcut parte şi judecătorul Nicu Jidovu, un magistrat al cărui nume apărea în dosarul fostului senator PSD Cătălin Voicu, condamnat definitiv pentru corupţie în 2 dosare penale la câte 7 ani de detenţie efectivă.

După achitare, în 2008, judecătorul Bîcu s-a întors în magistratură.

Acuzaţiile pe care i le-au adus procurorii 

Bîcu era acuzat că, în 2003 – 2004, ar fi folosit un autoturism Nissan Primera de la un om de afaceri a cărui fostă soţie avea un proces pe rol chiar la magistratul Bîcu. Ulterior, judecătorul a cumpărat maşina la un preţ subevaluat, au acuzat procurorii.

„În luna mai 2004, un complet în componenţa căruia intra judecătorul Bîcu, s-a pronunţat în favoarea reclamantei (fosta soţie a omului de afaceri – n.r.), anulând autorizaţia de construcţie pentru un imobil vecin cu cel deţinut de reclamantă şi obligând societatea comercială pârâtă la plata de despăgubiri în cuantum de 162.200 euro”. 

Coleg de catedră cu Cătălin Voicu

Potrivit unei investigaţii de presă, judecătorul Bîcu a fost coleg de catedră la Drept la Universitatea Bioterra cu fostul senator PSD Cătălin Voicu.

Judecătorul Vasile Bîcu este considerat în sistemul de justiţie ca fiind unul dintre apropiații Liei Savonea (şefa CSM şi fost preşedinte al Curţii de apel Bucureşti) și al Alinei Ghica (actual vicepreşedinte al CAB şi fost preşedinte al CSM). 

Continuarea AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri