Judecătorul Cristi Danileț semnalează o încălcare a legii la Ministerul Justiției, după ce Toader și-ar fi delegat atribuțiile

Data actualizării: Data publicării:
cristi danilet

Judecătorul Cristi Danileț atrage atenția că unul dintre secretarii de stat din Ministerul Justiției este judecător, o situație interzisă prin lege, dar și printr-o decizie recentă a Curții Constituționale a României, care a stabilit că magistrații nu pot fi miniștri sau secretari de stat. 

După ce ministrul Justiției Tudorel Toader și-ar fi delegat atribuțiile către secretarul de stat și judecătoarei Mariana Moț, Cristi Dănileț a semnalat că această decizie este una care încalcă legea, dar și o decizie a CCR. 

„Înțeleg că ministrul Justiției vrea să plece zilele astea și va delega atribuțiile unui secretar de stat. La Ministerul Justiției este un secretar de stat care este judecător. Țin să spun cât se poate de clar: legea interzice magistraților să desfășoare acțiuni politice și o decizie recentă a CCR interzice magistraților să fie miniștri sau secretari de stat. Eu cred că este cazul ca la Ministerul Justiției să se respecte aceste norme obligatorii”, a scris judecătorul Cristi Danileț, pe pagina sa de Facebook.

Toader și-ar fi delegat atribuțiile în contextul unor informații apărute în ultimele zile, potrivit cărora Liviu Dragnea forțează ca OUG-ul pe amnistie și grațiere să fie adoptat în ședința de guvern de marți, iar ministrul justiției intenționează să-i delege atribuțiile secretarului de stat Mariana Moț, o apropiată a vicepremierului Paul Stănescu. Potrivit noii definiții a abuzului în serviciu, liderul PSD scapă de probleme în justiție.

Citiţi şi: Lovitura lui Dragnea se va lăsa şi cu victime colaterale. Să le cunoaştem

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri