Judecătorul Danileț îl critică pe T. Toader: Un atac fără precedent, la adresa întregului sistem de justiție

Data publicării:
protest magistrati danilet inquam ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Judecătorul Cristi Danileț l-a criticat pe Tudorel Toader, ministrul Justiției, pentru scrisoarea trimisă redacției Financial Times, în care o acuză pe Laura Codruța Kovesi și cere ca fosta șefă a DNA să nu fie numită în funcția de procuror-şef european.

protest magistrati danilet inquam ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiției a procedat într-un mod absolut mizerabil trimițând la Financial Times o scrisoare împotriva Codruței Kovesi. CSM trebuie să reacționeze imediat!”, afirmă judecătorul Danileț, într-un mesaj pe Facebook.

El adaugă că „un astfel de atac este fără precedent”.

Un procuror român este atacat în presa străină de un ministru al justiției din România. Modul în care este furnizată informația face că atacul care este împotriva fostei șefe DNA să fie îndreptat împotriva întregului sistem de justiție penală”, subliniază magistratul.

Mai mult, faptele care i se impută de ministru procurorului sunt contrazise de realitate, iar demiterea lui Kovesi a fost una politică, fără îndoială. Afirmațiile ministrului dovedesc disperarea unei părți a clasei politice și teama ca procurorul Kovesi să ajungă șef al Parchetului European”, mai arată judecătorul.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis o scrisoare către publicația Financial Times în care spune că Laura Codruța Kovesi nu ar trebui numită șef al noului Parchet European. Ulterior, el a declarat pentruHotNews.ro că scrisoarea a fost trimisă în numele Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri