Judecătorul fugar s-a predat la DNA. Magistratul și trei colegi de la Tribunalul Bucureşti sunt suspectaţi de corupţie 

Data publicării:
dna intrare - corp

ACTUALIZARE 18.05. Judecătorul Mircea Moldovan s-a predat la DNA, după ce fugise de acasă în timp ce procurorii îl așteptau la audieri. El a sosit la sediul direcției anticorupție însoțit de avocații săi. El le-a declarat jurnaliștilor că a fost „la plimbare”.

Magistratul a reușit să scape de polițiștii care îl așteptau în curte pentru a-l duce la DNA, dar fuga lui a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale unei firme din apropiere. Ar fi reușit să sară gardul la ora 13.36, potrivit martorilor care mai spun că Mircea Moldovan s-a îndreptat spre ieșirea din Voluntari.

ACTUALIZARE 16.30. Potrivit unor surse judiciare, cei patru judecători ar fi suspectaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă, respectiv că ar fi făcut înţelegeri cu lichidatorii unor societăţi în insolvenţă.

ACTUALIZARE 15.56. Judecătorul Mircea Moldovan, unul dintre cei patru suspecţi, refuză să vină la audieri, pentru a răspunde întrebărilor procurorilor.

Anchetatorii au mers la locuinţa acestuia, iar la interfon a răspuns o femeie care a spus că magistratul nu este acasă.

Mandatul de aducere nu permite procurilor să intre în locuinţă şi să verifice dacă judecătorul este acasă, pentru a-l aduce la audiere.


Magistraţii sunt de la Secţia Comercială a Tribunalului Bucureşti şi sunt suspectaţi că ar fi săvârşit fapte de corupţie în legătură cu soluţionarea unor litigii în cauze de insolvenţă, în sensul că ar fi avut înţelegeri cu lichidatori judiciari, potrivit unor surse judiciare.

Trei dintre magistraţi au fost aduşi cu mandat la sediul DNA.

Procurorii anticorupţie au transmis către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cererea pentru reţinerea şi arestarea preventivă a celor patru magistraţi.

Nu este singurul caz în care judecători de la această instanţă au intrat în vizorul DNA.

Viorica Dinu şi Antonela Costache sunt arestate preventiv încă de acum un an, ele fiind acuzate că îşi vindeau contra unor zeci de mii de euro soluţiile din dosarele penale pe care le soluţionau.

Ştire în curs de actualizare  - 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri