Judecătorul Toni Greblă, la DNA: „Nu sunt cel mai fericit om din lume”

Data publicării:
Toni Grebla la DNA-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

UPDATE 12.00 Toni Greblă a fost audiat de procurori. Judecătorul CCR a spus că a fost întrebat de acuzaţiile care au apărut în legătură „cu dobândirea struților, rochițelor, a materialelor de propagandă electorală”.

„Am răspuns la întrebarea domnului procuror şi ancheta continuă, cum este normal. Mă voi prezenta de câte ori voi fi chemat. Sunt în concediu de odihnă. După o anumită perioadă de timp voi lua o decizie în ce privește activitatea mea ulterioară. Deocamdată nu particip la activitatea Curţii. Curtea nu are ședință publică şi voi lua o decizie publică”, a declarat Toni Greblă.

Acesta a spus că acest scandal îl afectează, așa cum afectează de altfel și imaginea CCR. „Din acest punct de vedere nu sunt cel mai fericit om din lume”, a declarat judecătorul Toni Greblă. 


Judecătorul CCR Toni Greblă a fost chemat joi dimineață la Direcția Națională Anticorupție. „Săptămâna trecută când am fost la sediul DNA, a stabilit procurorul ca azi să revin pentru declaraţii. Mai multe nu vă pot spune acum. După ştiinţa mea nu au intervenit elemente noi. Sunt în concediu deocamdată”, a declarat Toni Greblă. 

Președintele CCR: Toni Greblă nu își dă demisia, dar intră în concediu

Președintele Curții Constituționale a anunțat că judecătorul CCR Toni Greblă a dat o declarație în care spune că nu este incompatibil și că nu intenționează să-și dea demisia. Judecătorul a intrat însă în concediu.

Toni Greblă a declarat la Digi24 că demisia sa de la Curtea Constituțională ar fi „nepotrivită”.

O demisie a mea, acum, o consider nepotrivită din mai multe puncte de vedere. Dacă aş fi demisionat acum, o parte din oameni ar fi spus că îmi recunosc acuzele. Pe de altă parte, nici nu poţi fi prezent la Curte în actuala conjunctură, motiv pentru care am considerat că e mai bine să îmi iau concediu o perioadă de timp şi în funcţie de evoluţia lucrurilor, voi decide în consecinţă”, a spus judecătorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri