Jurnalul de Seară: Reţeta pentru a deveni milionar în euro la pensie

Data publicării:
bani lei
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Știați că poți deveni milionar în euro din pensie? O pensie pentru care nici măcar nu ai contribuit. Cu alte cuvinte, o pensie specială, una pentru care greul este dus de marele buget al țării. O pensie plătită din banii noștri, au tuturor. Ne-am tot întrebat ce ar fi putut să facă un român ca să merite o pensie de 77.000 de lei. Am aflat care este rețeta după care poți deveni milionar din pensie.

Cel mai bogat pensionar din România este un fost procuror şi fost comandant de penitenciar. Încasează NU 74.000 de lei, cum ştiam până de curând. Între timp, pensia i-a mai crescut, aşa că acum are 77.000 de lei. O pensie care e mai mult decât dublă decât în urmă cu 15 ani când a primit-o prima oară, când era de aproape 34.000 de lei.

Cum a reuşit un slujbaş al statului să obţină o pensie care l-a făcut, fără exagerare, milionar în euro? Iată ce reţetă a aplicat fostul magistrat şi şef de închisoare:

Potrivit platformei media substantial.ro, cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, în 2005, el a fost încadrat ca procuror. În cele câteva săptămâni în care viitorul pensionar și-a exercitat noua funcție la Curtea de Apel Pitești, a renunțat la zilele libere și a executat multe deplasări în scop de serviciu. În funcție de banii primiți pentru concediu și deplasări, i s-a calculat pensia. Iniţial, aproape 34 de mii de lei. Acum, 77 de mii de lei. Ceea ce înseamnă că fostul magistrat argeşean a încasat, doar din pensie, 9. 900.000 de lei. Adică aproximativ 2 milioane de euro! Doar din pensie! Într-o ţară în care pensia medie este, în prezent, de 1.200 de lei.

Și întrebarea de 100 de puncte: Ce șanse are să treacă legea de eliminare a pensiilor speciale de Curtea Constituțională, dacă este să spunem că majoritatea judecătorilor Curții sunt pensionari, iar legea elimină chiar și pensiile speciale ale judecătorilor Curții? Nu cumva judecătorii Curții vor fi în conflict de interese când vor judeca această contestație? Poate că la asta s-au gândit membrii CSM când au decis să meargă, joi, cu jalba-n bâț direct la Cotroceni. Au cerut audiență la președintele republicii pentru că aleșii poporului le-au tăiat pensiile.

Citiți și: 

Pensii speciale. Decizie oficială: Înalta Curte sesizează CCR

 Dan Barna, despre legea care elimină pensiile speciale: Există riscuri să nu intre niciodată în vigoare

CTP: PNL și PSD vor să scoată capital electoral pe tema pensiilor speciale și din luat, și din plătit

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri