Justiție. Moartea unui motociclist scoate Euroconstruct de la licitații

Data publicării:
motociclisti

Accidentul a avut loc în urmă cu trei ani, iar motociclistul implicat a murit. Expertiza poliţiştilor a arătat că firma de construcţii care asfalta în zonă nu semnalizase corespunzător intersecţia. Procesul a durat aproape un an, iar magistraţii au decis sancţionarea asfaltatorului. Firma nu va mai putea participa niciodată la o licitaţie publică. În plus va trebui să achite rudelor celui decedat despăgubiri morale şi materiale. Decizia nu este definitivă, dar este prima de acest gen într-un astfel de caz.

Euroconstruct a făcut apel.

În 27 iunie 2011, în Sectorul 5 al Capitală, a avut loc un grav accident de circulaţie, soldat cu moartea unui motociclst, după ce acesta s-a ciocnit cu un autoturism. Autoturismul condus de o femeie din Satu Mare a ieșit de pe o stradă laturalnică în bulervardul principal. Un motociclist care cirula regulamentar nu a mai putut evita impactul.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit atunci că, din cauza absenţei unui indicator, ambii şoferi s-au considerat pe drum cu prioritate şi că eroarea aparţinea societăţii Euroconstruct Trading 98, care lucra la drumul respectiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri