Kelemen Hunor, la Digi24: Cred că doamna Kovesi trebuie să fie procurorul general acolo unde candidează

Data actualizării: Data publicării:
kovesi-aeroport-otopeni-inquamphotos-george-calin (4)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la Digi24, că Laura Codruţa Kovesi ar trebui să fie procuror european, dacă a ajuns până n acest punct al selecţiei şi dacă Parlamentul European consideră că este potrivită pentru funcţie.

”Doamna Kovesi cred că trebuie să fie procurorul general acolo unde candidează, asta cred eu. Fiindcă a fost plasată de Parlament pe primul loc şi dacă mergi pe această idee atunci trebuie să fie acolo” a spus Kelemen Huor.

El a spus afirmă că nu a urmărit audierea Laurei Codruţa Kovesi din Paramentul European, dar, că dacă a ajuns până în această fază a selecţiei, ar trebui să ocupe funcţia pentru care candidează: "Eu cred că dacă a ajuns până la această fază e bine să meargă acolo şi dacă are această expertiză, dacă ei au zis că e bine după audieri, după vot, eu nu am nimic împotrivă".

Totuşi, acesta consideră că parlamentele nu ar trebui implicate în procedurile de numire a şefilor de parchete. 

"Îmi e greu să mă pronunţ în această chestiune, să intru în foarte, foarte multe detalii fiindcă eu sunt pentru neimplicarea parlamentelor, indiferent că e naţional, european în numirile şefilor de parchete. Nu sunt pentru. De aceea, mi-e greu să mă pronunţ. Dacă spun că nu e bine, atunci o să spună lumea că nu vrei pe Kovesi nu ştiu unde. Nu mă interesează până la urmă, fiindcă e o carieră profesională, e o instituţie europeană care încă nu funcţionează, va funcţiona probabil începând de anul viitor, ea s-a prezentat, oamenii au votat că astea sunt treburile acolo, să meargă", a mai afirmat liderul UDMR, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri