Kelemen Hunor, după ce UDMR a votat alături de PSD și ALDE modificările din Justiție: Orice observaţie din MCV trebuie luată în serios

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că toate observaţiile din raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) cu privire la România publicat de Comisia Europeană trebuie luate în serios, analizate şi de văzut ce trebuie făcut mai departe.

20170620_UDMR_KELEMEN_HUNOR_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că toate observaţiile din raportul MCV trebuie luate în serios - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Marea majoritate a observaţiilor, atât din raportul MCV, cât şi din rezoluţia Parlamentului European, pot fi şi trebuie discutate cu cea mai mare seriozitate. În ce priveşte MCV, din punctul meu de vedere, orice observaţie, orice critică formulată de unii sau de alţii, cum şi noi formulăm critici la adresa unora sau altora, trebuie luată în serios, trebuie analizată, trebuie văzut cum mergem mai departe”, a spus Kelemen Hunor la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează intenţia PSD de a ataca raportul MCV la Curtea de Justiţie a UE.

Kelemen a spus că raportul MCV nu izolează România, dar problema este că acest mecanism ar putea fi prelungit şi după 2019.

„Acest raport MCV nu izolează România. Acest MCV, din 2007, de când am intrat în Uniunea Europeană, funcţionează, au fost rapoarte mai dure, mai puţin dure, dar este un mecanism pe care noi l-am acceptat când am intrat în Uniune şi s-ar putea ca acest mecanism să rămână şi după 2019, asta e problema”, a mai spus liderul UDMR.

El a menţionat că pentru criticile formulate în raportul MCV nu poate fi învinovăţit Parlamentul în ansamblu, ci „anumiţi parlamentari”.

Senatorii și deputații UDMR au votat alături de parlamentarii PSD și ALDE modificările criticate de Comisia Europeană aduse Codurilor penale și legilor justiției. De altfel, UDMR a încheiat și un protocol de colaborare parlamentară cu PSD, în baza căruia parlamentarii maghiari susțin în mod constant inițiativele majorității, scrie G4Media.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri