Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcție a lui Felix Bănilă

Data actualizării: Data publicării:
felix banila - PACHET_ID102194_INQUAM_PHOTOS_OCTAV_GANEA
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru eliberarea din funcția de procuror-șef al DIICOT a lui Felix Bănilă, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat. Potrivit surselor Digi24.ro, procuror-șef interimar va fi Giorgiana Hosu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 2 octombrie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror-şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului Oliver-Felix Bănilă – demisie”, arată Administrația Prezidențială.

Felix Bănilă a anunțat dimineață că și-a depus „demisia de onoare”, deși nu se simte vinovat în fața criticilor aduse de șeful statului. El a mai spus că a luat decizia în urma discuțiilor cu ministrul Justiției și cu procurorul general, iar acest gest era necesar astfel încât colegii săi să lucreze într-un climat lipsit de presiune.

Luni, președintele Klaus Iohannis i-a reproșat șefului DIICOT activitatea în ceea ce privește „crima de la Caracal” dar şi „cumplitul caz de la Dâmboviţa”, în urma cărora și-au pierdut viața trei fete: Alexandra Măceșanu, Luiza Melencu și Mihaela Fieraru.

Procurorii urmează să stabilească dacă ele au fost ucise de Gheorghe Dincă, respectiv Johannes Visscher, cetățeanul olandez care este bănuit acum și de agresiunea unei fetițe din județul Iași, având patru călătorii în România în ultimii ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri