Klaus Iohannis cere CSM stenograma ședinței în care a fost audiat Daniel Horodniceanu, propus pentru șefia DIICOT

Data publicării:
constantin daniel horodniceanu diicot mediafax-2

Foto: Mediafax

„Prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, însoțită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.
În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Procurorul Daniel Horodniceanu a fost audiat câteva ore, iar chestionarea nu a fost lipsită de întrebări incomode venite din partea membrilor CSM.

Întrebare: Vă rog ne spuneţi cum aţi reacţiona dvs. în următoarea situaţie. Să spunem că aflaţi că un procuror DIICOT, de la unul dintre serviciile teritoriale, se află la masă cu un primar de mare municipiu şi cu un politician de rang înalt discutând chestiuni legate de un dosar penal. Cum reacţionaţi dvs. dacă aflaţi, pe orice cale, de un astfel de incident?

Răspuns: În primul rând, voi încerca să verific dacă informaţia este reală. Voi căuta să văd dacă relaţia dintre procurorul respectiv şi persoanele cu care stătea de vorbă în acel moment... dacă relaţia dintre ei exista dinainte ca acesta să fie procuror DIICOT. Voi căuta să stau de vorbă cu procurorul şi să văd ce l-a animat să poarte respectiva discuţie, la respectiva masă. După ce voi face toate discuţiile şi voi constata că poate afecta activitatea procurorului, voi solicita procurorului general să ia măsurile legale”.

Citiți și: Șefia DIICOT. Nominalizarea lui Daniel Horodniceanu a ajuns la președintele Iohannis
Avizat pozitiv pentru şefia DIICOT. Întrebări incomode pentru C. Horodniceanu în timpul audierii la CSM

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri