Klaus Iohannis: Rezultatele DNA ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării lui Kovesi

Data publicării:
iohannis tribuna FB 1

FOTO: Facebook

Rezultatele obținute de DNA, care sunt văzute, sunt lăudate și de noi, și de alții, ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării”, a spus Iohannis, într-un interviu difuzat, miercuri, de TVR 1, cu privire la o posibilă reînvestire în funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța-Kovesi.

Șeful statului a subliniat că este de acord cu legislația în vigoare, întrebat dacă susține schimbarea procedurii de numire a procurorului-șef prin înaintarea propunerii de către CSM și nu de Ministerul Justiției.

În ceea ce privește numirea unui nou procuror general al României, președintele Iohannis a susținut că trebuie aplicată o procedură similară ca în cazul numirii șefului DIICOT, care a vizat invitarea procurorilor să se înscrie în competiție, interviuri, selecție, validarea de către CSM și transmiterea către Președinție a propunerii.

„Am toată încrederea că ministrul Justiției va aplica o procedură care va duce la un nume care poate să fie un procuror-general bun. (...) Eu cred că o procedură similară trebuie aplicată și acum, și semnalele pe care le am sunt că se va aplica o procedură similară, care în același timp satisface toate rigorile legii, dar aduce și o transparență mult dorită, în special de societatea civilă, o dorință absolut legitimă. Nu-mi fac niciun fel de probleme. Vom avea proceduri care duc la numirea unui procuror pentru poziția foarte importantă de procuror-general al România”, a spus Klaus Iohannis.

El a arătat că a discutat aceste chestiuni cu ministrul Justiției, Raluca Prună.

„Doamna ministru m-a asigurat că va promova o procedură similară cu cea pe care am descris-o recent, care va duce la selectarea unei persoane potrivite pentru această funcție”, a conchis șeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri