Klaus Iohannis: Surpriză! Raportul MCV este pozitiv

Data publicării:
klaus iohannis consiliul europei presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre Raportul MCV în discursul ţinut în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. România este o ţară surprinzătoare, a spus şeful statului atunci când a vorbit despre concluziilre pozitive ale documentului. Klaus Iohannis şi-a exprimat şi încrederea că, în România, corupţia poate fi eradicată. Şi s-a angajat că lupta împotriva acesteia va continua.

Klaus Iohannis, preşedintele României:

Mă bucur să vă spun că ultimul raport MCV este unul pozitiv. Surpriză! Dar asta e România. Mereu gata să te surprindă, uneori şi în mod plăcut. Ultimul raport MCV arată că s-au făcut progrese în toate domeniile. Sigur, ştim că mai sunt lucruri care trebuie îmbunătăţite. Pentru prima dată, raportul spune că nu e recomandat să legăm raportul MCV cu alte probleme, cum ar fi Schengen sau alocarea fondurilor europene.

Klaus Iohannis, preşedintele României:

Lupta împotriva corupţiei în România nu e o sarcină uşoară, e foarte complicată. Dar cred în România, în capacitatea românilor de a construi o democraţie solidă şi matură. Şi cred că, în România, corupţia poate fi eradicată. Dacă cineva şi-a imaginat că această problemă (n.r.- corupţia) poate fi eradicată într-un an sau doi sau 10 ani, vă pot spune că se înşeală. Lupta împotriva corupţiei e un proces lung şi dureros. Scoate la suprafaţă cele mai urâte faţete ale unei societăţi democratice. Faptul că luptăm cu succes împotriva corupţiei duce la breaking news în fiecare zi.

Înainte ca preşedintele să vorbească la Strasburg, Administraţia Prezidenţială precizase, într-un comunicat, că „raportul confirmă faptul că Guvernul instalat în anul 2015 (Guvernul Cioloş – n.r.) a contribuit major la îndeplinirea obiectivelor MCV și a avut un aport decisiv pentru acest raport favorabil”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri