Klemm, privind legile justiţiei: "Urmărim îndeaproape". "Avem îngrijorări foarte serioase"

Data actualizării: Data publicării:
Tudorel Toader și Florin Iordache. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Tudorel Toader și Florin Iordache. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ambasadorul american laudă realizările României în materie de luptă anticorupţie, critică proiectul înaintat Parlamentului de ministrul Tudorel Toader şi afirmă că Statele Unite urmăresc "îndeaproape" lucrările Comisiei speciale, condusă de Florin Iordache, în care sunt aduse modificări legilor justiţiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"În ceea ce priveşte pachetul de legi ale justiţiei pregătit iniţial de ministrul Justiţiei şi prezentat Parlamentului, urmărim îndeaproape evoluţia şi aşteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament şi care va fi forma finală rezultată din comisie (Comisia specială, condusă de Florin Iordache - n.r.). Avem îngrijorări foarte serioase cel puţin cu privire la propunerile iniţiale ale ministrului Justiţiei", a declarat, luni, ambasadorul STUA la Bucureşti, Hans Klemm. Într-un interviu acordat publicaţiei Express de Banat, cu ocazia vizitei întrprinse în judeţul Caraş-Severin, oficialul american a mai subliniat realizările "rezultatele excepţionale" din ultimul deceniu şi jumătate.

"Motivul îngrijorării noastre este faptul că în ultimii aproximativ 15 ani România a dus o luptă tot mai credibilă împotriva corupției de nivel înalt și mediu. A creat independență judiciară, a creat instituții care se ocupă de descoperirea infracțiunilor și a corupției, mă refer în principal la DNA. Când ne uităm la întreaga regiune, SUA consideră că România este țara cu cea mai credibilă luptă anticorupție. Desigur se mai pot face multe lucruri în ce privește prevenția și educația, dar România are rezultate excepționale în privința pedepsirii celor care fură din banii publici", a completat ambasadorul Klemm, pentru Expres de Banat.

Prezent în judeţul Caraş-Severin, unde a avut întâlniri cu preşedintele CJ, prefectul şi primarul municipiului Reşiţa, ambasadorul SUA a caracterizat rolul României ca "foarte, foarte important în acest moment", dând ca exemplu inlcusiv gradul de implicare al ţării noastre în misiunea NATO din Afganistan. 

Caraş-Severin este judeţul de unde, cu 10 zile în urmă, PSD a lansat rezoluţia în care incriminează aşa-numitul "stat paralel şi ilegitim". Se întâmpla la finalul şedinţei CEx de la Băile Herculane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri