VIDEO. Hans Klemm: SUA sunt îngrijorate de propunerile ministrului justiției

Data actualizării: Data publicării:
klemm

Ambasadorul Hans Klemm a declarat, joi, pentru Digi24, că Statele Unite sunt îngrijorate că propunerile ministrului Tudorel Toader pentru reforma justiției ar putea întoarce România din drumul pe care l-a parcurs până acum de model în regiune pentru lupta anticorupție.

Întrebat cum crede că evoluează lucrurile în legătură cu legile din justiție, ambasadorul a spus că „Statele Unite au îngrijorări” legate de propunerile făcute de ministrul de justiție. „Am discutat acest subiect cu ministrul și cu alți membri ai Guvernului și am spus acest lucru și printr-o declarație publică. Aș crea să punctez aici că această declarație publică, acest comunicat pe care l-am dat în 29 august nu a fost dat în numele meu personal, ci în numele Statelor Unite, al Guvernului Statelor Unite, nu al Ambasadei sau al meu ca ambasador”, a subliniat reprezentantul diplomatic al Statelor Unite. „Așadar, Statele Unite sunt îngrijorate”, a repetat Hans Klemm.

„Statele Unite cred că România a făcut niște pași foarte importanți pentru a asigura independența justiției și a activității procurorilor și, desigur, în termeniu mai largi, în educație și așa mai departe. Spun că România s-a transformat într-un model în această regiune și pentru mine a fost un exemplu personal, dar ne dorim ca România să rămână pe acest traseu, acest traseu care a fost stabilit în urmă cu 14-15 ani”, a precizat ambasadorul. „Dar suntem îngrijorați că aceste propuneri ar putea să întoarcă România din drum”, a adăugat Hans Klemm.

Hans Klemm a vorbit și despre achizițiile pe care România se pregătește să le facă din Statele Unite pentru înzestrarea armatei. „Credem cu tărie că România este în acest moment pe drumul cel bun și că va rămâne pe acest drum în următorul deceniu. Desigur, va reuși să facă acest lucru prin cooperarea cu firmele americane și în cadrul alianței NATO. Suntem foarte încântați”, a mai declarat ambasadorul Hans Klemm referindu-se la achizițiile militare ale României și la consolidarea apărării. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri