Konstantinos Passaris, grecul condamnat în România pentru dublă crimă, refuză despăgubirile oferite de stat

Data actualizării: Data publicării:
passaris adevarul
Foto: Adevărul

Konstantinos Passaris, grecul condamnat pentru o dublă crimă în România, este nemulţumit de despăgubirile oferite de stat. El a câştigat la CEDO dreptul de a primi despăgubiri, deoarece ar fi stat în condiţii inumane în închisoare. Spune însă că suma oferită, de aproape 14.000 de euro, este prea mică.

Avocatul lui Konstantinos Passaris a anunțat că acesta nu poate accepta oferta statului roman, ținând cont de condițiile din Penitenciarele Jilava şi Craiova unde a stat până de curând.

Apărătorul susține că Passaris a fost legat de pat timp de doi ani, a avut lumină zi şi noapte în celulă si nu a avut intimitate.

Refuzul vine și din cauza faptului că trebuia să se ţină cont de faptul că Passaris este cetăţean grec, iar sumele trebuie raportate la nivelul de trai din Grecia.

Konstantinos Passaris a fost condamnat în anul 2003 la închisoare pe viaţă, fiind acuzat de comiterea unui dublu asasinat şi a unui jaf armat în noiembrie 2001 la o casă de schimb din Bucureşti. Acesta fusese condamnat şi în Grecia pentru cinci crime.

În acest moment, Passaris îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Gherla.

FOTO: Adevarul.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri