Votul în comisia de control bugetar (CONT): Kovesi - 12 voturi, Bohnert - 11 voturi, Ritter - 1

Data actualizării: Data publicării:
kovesi 180228_BILANT_DNA_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Laura Codruța Kovesi a obținut 12 voturi în Comisia pentru control bugetar (CONT), după audierile din Parlamentul European pentru șefia Parchetului European, situându-se pe primul loc. Ea este urmată de candidatul francez Jean-François Bohnert, cu 11 voturi.

kovesi 180228_BILANT_DNA_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Procurorul german Andres Ritter a obținut un singur vot.

Cei trei candidați pentru șefia Parchetului European au fost audiați marți în comisiile LIBE și CONT.

Votul din Comisia LIBE este așteptat miercuri, după ora 11,00. Comisia LIBE este comisia decidentă.

Dacă cele două comisii vor vota candidați diferiți, numele final va rezulta în urma negocierilor dintre președinții celor două comisii. La fel ca în CONT, și în LIBE votul va fi secret.

Europarlamentarul Siegfried Mureşana anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că Laura Codruţa Kovesi a câştigat în Comisia CONT, cu 12 voturi. Candidatul din Franţa s-a clasat pe locul al doilea, cu 11 voturi.

”Victorie uriaşă pentru Tomânia oamenilor cinstiţi. Tocmai s-a încheiat votul în Comisia de Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru alegerea Procurorului Şef European. Rezultatul votului: Laura Codruţa Kovesi (România): 12 voturi; Andreas Ritter (Germania): 1 voturi; Jean-Francois Bohnert (Franţa): 11 voturi. Acest vot este avizul Comisiei de Control Bugetar. Felicitări aandidatuluiRomâniei!”, scrie Siegfried Mureşan pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri